Sporthyra är Sveriges nya sporthandelskoncept, och troligtvis den mest annorlunda. Vi utgår alltid från hur våra kunder önskar att ta del av utrustningen och skapar vårt koncept därefter. Vår affärsidé är kort och gott:

”…att tillhandahålla sportutrustning där kunden har friheten att själv välja hur utrustningen ska konsumeras”.

Varför Sporthyra?
Vår affärsidé är att tillhandahålla sportutrustning som ”en tjänst”. Det betyder att du har tillgång till toppmodern utrustning, året om, utan att behöva köpa produkten. Du får tillgång till produkter av hög kvalitet, till en låg kostnad och du värnar samtidigt om vår älskade miljö. Vi vill förändra den traditionella synen på ägandet av sportutrustning till ett mer dynamiskt förhållningssätt där du som kund inte behöver binda kapital i utrustningen. Du får istället tillgång till sortimentet efter just dina behov. Ett ”Sportutrustning on demand”-koncept helt enkelt.

Fördel med att hyra utrustning
Hos Sporthyra kan du hyra utrustning 1-8 dagar eller säsongsvis. Om familjen ska åka skidor så hyr ni utrustningen de dagar som utrustningen ska användas. Om ni har flera skidresor inplanerade så erbjuder vi säsongshyra. Genom säsongshyraupplägget får du ny utrustning varje år, vilket passar perfekt både för barn som växer(!) och för vuxna som alltid vill ha utrustning i toppskick. Vanligt är att barn växer under hyrperioden, pjäxorna blir helt enkelt lite för små eller cykeln lite för liten. Besök då närmaste Sporthyrabutik eller Sporthyraombud och byt utrustningen till en storlek som passar.

Köp begagnat eller nytt
Vi säljer även hyrutrustning till begagnatpris och nypris. Om du tyckte att racercykeln som du hyrde var toppenbra så kan du välja att köpa cykeln vid hyrperiodens slut till ett begagnatpris. Eller varför inte köpa loss alpinpjäxorna men fortsätta att hyra alpinskidorna för att säkerställa att du alltid har senaste modell, sylvassa kanter och bra glid? Föredrar du att konsumera utrustning i nyskick som i traditionell sporthandel så finns också den möjligheten. Valmöjligheterna är många; hyr, köp begagnat eller köp nytt – Du väljer!

Sporthyras kärnvärden
Vi bygger Sporthyra på fyra värdeord. Kvalitet, Pris, Service och Klimat.

  • Kvalitet: Hos Sporthyra har du alltid tillgång till kvalitetsutrustning i toppskick. Vår affärsidé hade aldrig fungerat om vi inte arbetade med välkända och omtyckta kvalitetsvarumärken med riktigt bra prestanda och funktion.
  • Pris: Som Sporthyrakund behöver du inte köpa ny utrustning, eller jaga utrustning på Blocket, inför varje ny säsong. Du säkerställer genom Sporthyra att du alltid får ett lägre totalpris och samtidigt får dynamisk tillgång till utrustningen.
  • Service: Du kan dels enkelt byta din utrustning och dels alltid få fri service av din utrustning. Vi tar hand om dig och din utrustning under hela din hyrperiod.
  • Klimat: Genom att flera kunder delar på den totala utrustningsmängden så säkerställer vi att klimatpåverkan blir så liten som möjligt. Läs mer om vårt miljöarbete här.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Sporthyra, om våra produkter och tjänster.